INGREDIENTAI: 250 gramų lašišos filė
120 gramų ryžių
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukšteliai majonezo (arba šaukšto skrudintų sezamų aliejaus)
1 šaukštelis sriracha padažo (ar kitokio saldžiai aštraus padažo, kiekį koreguokite pagal skonį)
Patiekiant:
1 vienetas avokadų
3 vienetai jūros dumblių lapų nori
1 saujelė sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ryžius išvirti pagal nurodymus ant pakuotės.
2.
Lašišą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 12 minučių ar keptuvėje, kol pilnai iškeps. Jei lašiša su odele, iškepus ją nuimti.
3.
Ant išvirusių ryžių dėti lašišą ir ją sumaigyti šakute. Dėti majonezą, sriracha padažą, pilti soją ir viską išmaišyti. Ryžius padalinti į du dubenėlius.
4.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir nulupti. Avokado puseles supjaustyti plonomis riekelėmis. Po pusę avokado dėti į porciją ryžių.
5.
Nori lapus supjaustyti 5*5 ar 6*6 cm kvadratėliais. Viską pabarstyti sezamo sėklomis.
6.
Papildomai skanu patiekti kimči (receptą rasite čia), korėjietiškų morkų (receptas čia) ar skanauti tiesiog taip!
Patarimai:
•
Jei norite dar labiau Aziją primenančio skonio, ryžius galite virti kaip sušiui, kaip tai padaryti, rasite šiame straipsnyje. Čia taip pat pamatysi ir kaip patogu tokius ryžius valgyti įsidėjus į nori lapų gabalėlius.
•
Jei ruošite iš likučių, originalaus recepto autorė rekomenduoja ryžius ir lašiša šildyt mikrobangėje, su keliais ledukais, kad šylant neišsausėtų, pridengus kepimo popieriaus lapu.